BATMAN / GERCÜŞ - Gökçepınar Ortaokulu

Etiket Sonuçları: program

Mrt

27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, 1961 yılında aldığı kararla 27 Mart gününü “Dünya Tiyatro Günü” olarak kabul etmiştir. Her yıl enstitüye üye ülkelerin sanat ve tiyatro adamlarınca hazırlanan bir bildiri, sahnelerde okunmaktadır.

27 Mart günü tiyatrolar ücretsiz olarak sahnelenmekte, böylece hiç tiyatroya gitmemiş insanlarında tiyatroyla tanışması ve sevdirilmesi sağlanmaktadır.

Türk kültüründe tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin ERTUĞRUL kaleme almıştır.
Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.

Bizler de okulumuz 7-A sınıfı öğrencileriyle dünya tiyatrolar gününü okulumuzda kutladık.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan,şeref,gururla dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

7-17 ARALIK MEVLANA HAFTASI

Okulumuzda Mevlana haftası kapsamında program yapıldı. Programda Mevlana'nın önemine vurgu yapıldı. Programda Mevla'nın şiiri seslendirildi, tiyatro gösteri yapıldı ve işaret diliyle Mevla'nın yedi öğüdü anlatıldı.“Yaratılmışların En Değerlisi İnsandır” felsefesine ve engin bir insan sevgisine sahip olan Mevlana, yüzyıllardır hoş görünün, kardeşlik ve barışın simgesi olmuştur. Hepimizin daha hoş görülü, daha hak hukuk gözeten bireyler olmamız dileğiyle.

Ekm

Mevlid-i Nebi haftasında; Yüce Peygamberimizi anmak ve O’nun mesajlarını anlamak gayesiyle, okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde verilen mesaj; O’nun arzu ve özlem duyduğu; insanlığın tevhit üzere birleşmesi, zulmün ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadetin getirilmesidir. Öğrencilerimizin peygamberimizin hayatını ve sünnetlerini anlamaları onu örnek almaları için birçok güzel etkinlikler gerçekleştirilmiştir.